در رسیدگی به جرائم مطبوعاتی، نظر هیات منصفه مطبوعات مهم است

معاون قضایی دادگستری استان کرمان گفت: قانونگذار برای رسیدگی به جرائم مطبوعاتی شرایط ویژه ای مقرر کرده و نحوه رسیدگی به شکایات علیه مطبوعات نسبت به سایرین بسیار متفاوت است.

r111.jpg

احمد آبیار  اظهار کرد: مهمترین تفاوت، حضور افرادی به عنوان اعضای هیات منصفه مطبوعات در جلسات دادگاه است که حضور آن‌ها الزامی است.

وی بیان کرد: اعضای هیات منصفه نمایندگی افکار عمومی را به عهده دارند و در رسیدگی به جرائم مطبوعاتی، نظر هیات منصفه مطبوعات به‌عنوان نماینده افکار عمومی اصلی مهم است.

این مقام قضایی با بیان اینکه اعضای هیات منصفه برای دوره‌ای دو ساله انتخاب می‌شوند، اظهار کرد: با توجه به اتمام دوره دو ساله هیات منصفه، اعضای جدید این هیات از بین روحانیون، اساتید دانشگاه، پزشکان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، معلمان، وکلای دادگستری، اصناف، کارگران، کشاورزان، هنرمندان و بسیجیان انتخاب می‌شود.

معاون قضایی دادگستری استان کرمان با اشاره به وظیفه سنگین و بسیار بزرگ مطبوعات در نظام جمهوری اسلامی، تصریح کرد: در اصل 24 قانون اساسی، نشریات و مطبوعات بر اساس قوانین و مقررات آزادی بیان دارند و در ترویج قانون مداری، صداقت، پاکی، دین‌مداری، نشر دین مبین اسلام و معارف اهل بیت، حفظ کرامت انسانی و صیانت از حقوق مردم، جلوگیری از فساد و نظارت بر مسئولان و انعکاس مشکلات و نارسایی‌های جامعه به مسئولان نقش اساسی دارند.