ردپای دانشگاه های انگلیس در آلودگی های زیست محیطی

به دنبال تحقیقات انجام گرفته از سوی سه گروه از طرفداران محیط زیست، دانشگاه های انگلیس به افزودن بر میزان آلودگی های زیست محیطی از طریق سرمایه گذاری بیش از پنج میلیارد پوند در صنایع وابسته به سوخت های فسیلی متهم شده اند.

1236.jpg

علاوه بر دانشگاه‌های انگلیس، دانشگاه‌های مطرح اسکاتلندی نیز به دلیل ارتباط شان با صنایع نفت و گاز مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

به دنبال این انتقادات، دانشگاه «ادینبورگ» اعلام کرد که تمام سرمایه‌گذاری‌های خود را مورد بررسی قرار می‌دهد تا از صحت مسئولیت‌پذیری و تعهدات خود نسبت به محیط زیست اطمینان حاصل کند.

این تحقیقات به دنبال افزایش فشار گروه‌های طرفدار محیط زیست برای متقاعد کردن دانشگاه‌ها و سایر سرمایه‌گذاران به منظور کناره‌گیری از تامین بودجه کمپانی‌های سوخت‌های فسیلی انجام گرفته است.

«بیل مک کیبن»، نویسنده آمریکایی و فعال محیط زیست قصد دارد اواخر این ماه به همین منظور تور دور اروپای خود را تحت عنوان «اروپای عاری از سوخت فسیلی» آغاز کند.

وی دراین‌باره گفت: پایان سرمایه‌گذاری در کمپانی‌های سوخت‌های فسیلی سبب «ورشکستگی سیاسی» آنها می‌شود و سلطه آنها را بر جنبه‌های سیاسی این سیاره دشوارتر می‌سازد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه هرالد، «مک کیبن» افزود: دانشگاه‌ها در زمینه مبارزه با تغییرات جوی نقش کلیدی دارند. آنها جزو معدود مکان‌هایی هستند که همچنان از نظر قدرت استدلالی، توانایی غلبه بر قدرت‌های صنعتی را دارند.

جنبش دانشجویی حامی محیط زیست «مردم و زمین» نیز با همراهی گروه‌های فعال محیط زیست به زودی گزارشی را با عنوان «دانش و قدرت: دانشگاه‌های مبتنی بر سوخت‌های فسیلی» منتشر خواهد کرد.

در این گزارش برآورد شده است که جمع کل سرمایه‌گذاری تمام دانشگاه‌های انگلیس در صنایع وابسته به سوخت‌های فسیلی بالغ بر 5.2 میلیارد پوند خواهد بود که این رقم به ازای هر دانشجو 2083 پوند است.

بنابراین گزارش، دانشگاه‌های کمبریج و آکسفورد بیشترین سرمایه‌گذاری را انجام داده‌اند و دانشگاه ادینبورگ با سرمایه‌گذاری 3.8 میلیون پوندی در کمپانی نفتی «شل»، 3.4 میلیون پوند در کمپانی گروه نفت و گاز بریتیش و حداقل پنج میلیون پوند سرمایه‌گذاری در سایر کمپانی‌های نفتی تا پایان سال 2012 میلادی در رتبه سوم قرار دارند.

همچنین مدیران دو کمپانی عظیم نفتی «شل» و «گروه نفت و گاز بریتیش» طی 10 سال اخیر 20 نشان افتخار و درجه مختلف از دانشگاه‌ها دریافت کرده‌اند.